آموزش ساخت متریالهای طلایی در ویری
آموزش متریال سازی در رندر ویری
ساخت متریالهای براق و فلزات طلایی در ۳DMAX
اصولا ساخت و پرداخت رنگ طلایی در نرم افزارهای دیجیتال بویژه برنامه های گرافیکی دوبعدی، کاری بس مشکل و پیچیده به حساب می آید. علت آنرا باید در طبیعت و ماهیت رنگهای طلایی و نقره ای دانست و جستجو کرد. چراکه این نوع رنگها، فام رنگی مشخصی ندارند (رنگهای گروه پنجم) و از همنشینی و در تعامل با دیگر رنگها و نورهای رنگی، اصولا ساخته و پدیدار می شوند. به دیگر سخن، رنگی مانند طلایی با آن ویژگی های بصری و دیداری که در تجسم همگان است، منطقا فام و الگوی سازنده ای که متعلق به هسته رنگی باشد را ندارد. این تعبیر هم در دنیای دیجیتال و کامپیوتری مصداق دارد و هم در دنیای هنرهای تجسمی واقعی و پیگمنتهای رنگی نقاشان و نگارگرهای انسانی.
بطورمثال برای یک گرافیست روی بورد و صفحه کارش در نرم افزار فتوشاپ، کد رنگی آماده با نام طلایی یا نقره ای، هیچ نمود خارجی نداشته و هرگز آنرا در لیست کدهای رنگی RGB یا کدهای CMYK جستجو نخواهد کرد. و اگر زمانی در سفارش پروژه از مشتری به ساخت مثلا لوگویی با رنگ طلایی نیاز داشته باشد از ترکیب لایه های متعدد و ویرایش رنگ و نور و سایه روشنهای شکل به آن رنگ نزدیک خواهد شد، و در زمانی طولانی و با آزمون و خطاهای گرافیکی به تحقق طلایی مورد نظرش خواهد رسید.
اما در نرم افزارهای سه بعدی مدل سازی و رندرینگ با خروجی گرافیکی سه بعد، ساخت و پرداخت رنگ طلایی بمراتب کاری آسانتر و دقیقتر خواهد بود. چراکه بعد سوم در شکل گیری رنگهای دسته پنجم که بعلت خنثی بودن در دسته های رنگی فام دار قرار نمیگیرند، بسیار موثر است. گروههای چهارتایی فام دار (رنگهای cmyk) در حوزه پرینت و چاپ. و کدهای سه تایی rgb در دنیای دیجیتال و وب میباشند.
کاتالوگ رنگهای زمینی ، رنگهای گرم و تناژهای رنگ قهوه ای را با کلیک روی نام هرکدام میتوانید ببینید.
همچنین برای آلبوم کدهای رنگی و دانلود کاتالوگ آنها از قسمت پایین اقدام فرمایید.
دانلود pdf کدهای رنگی CMYK (لیست رنگهای cmyk)
دانلود pdf کدهای رنگی RGB (لیست رنگهای rgb)




آموزش ساخت متریال طلایی
متریال سازی رنگ طلایی در نرم افزارهای سه بعدی
در نرم افزار ۳dmax با داشتن صحنه سه بعدی و میزکار پرسپکتیوی، ساخت و پرداخت رنگهای طلایی و نقره ای برای پوشش احجام سه بعد امری به مراتب آسانتر و دقیقتر از سطح دوبعدی و طراحی اشکالی که دارای دو بعد هستند، میباشد.
جهت ایجاد رنگ طلایی برای ساخت متریالهایی مانند طلا یا فلزات شبیه به آن با پوشش و سطح آبطلا و روکش طلایی رنگ، ابتدا باید اصول ساخت متریالهای فلزی و شبه فلزی در پلاگینهای رندر ویری یا کرونا و غیره را یاد بگیریم. ما در این آموزش و مقاله آموزش بعدی روش ساخت متریال فلزات در موتور رندر ویری را به تفصیل و تصویری بازگو و تشریح کرده ایم. همچنین بصورت ویژه مثال ساخت متریال طلا و ساخت رنگ طلایی روی مدلهای سه بعدی در نرم افزار ۳dsmax با رندر ویری را توضیح خواهیم داد.
ویدئوی آموزشی شماره یک:
ساخت متریال طلا با VrayBlend
ویدئوی آموزشی شماره دو:
ساخت متریال طلا به روش استاندارد
نکته مهم در ساخت فلزات در پنجره متریال ادیتور ۳dmax و موتورهای رندر ویری و نیز رندر کرونا، توجه به این اصل فیزیکال برای مصالح فلزی در دنیای واقعی و متریال فلزات در دنیای گرافیک میباشد که فلز طبق اصول و قواعد فیزیکی جهان و عالم هستی، از خود هیچ رنگی نداشته و به واسطه رنگها و نورهای بازتابی از پیرامون محیطی که در آن قرار گرفته، رنگ پوششی (رنگ اصلی و سراسری ماده) به خود میگیرد. پس ما نیز در طراحی دیجیتال این اصل مهم را رعایت می کنیم و در اولین قدم از شبیه سازی متریال فلز، در ویژگی متریالها در قسمت دیفیوز ماده، میزان diffuse متریال را روی عدد صفر که مساوی با رنگ سیاه و تیره است می گذاریم.
نکته بعدی توجه به میزان رفلکت و بازتاب انواع فلزات در دنیای دیجیتال و گرافیک کامپیوتری میباشد. اصولا ویژگی Reflection در ساخت متریالهای فلزی بسیار حائز اهمیت بوده و باید هم به میزان و شدت رفلکت توجه خاصی داشت و هم نوع رفلکت و انتخاب مپ reflect در قسمت رفلکشن اسلات متریال با دقت کامل و تسلط به دانش تئوری-تجربی کافی در حوزه تکنیکهای نرم افزاری انجام گیرد. در این میان انتخاب مپهای ترکیبی مانند مپ falloff برای مپ رفلکشن یا گلاسینز میتواند در ساخت سطوح فلزی مناسب باشد. چراکه این مپهای ترکیبی با ادغام دو یا چندلایه رنگی یا بیتمپی با ایجاد تشعشات نوری، اثرگذاری عمقی بیشتری به بازتاب سطوح میدهند و خصوصیت براقیت و درخشندگی را بهتر به تصویر میگذارند.
دوره آموزش تکنیکهای رندر ویری (وارد شوید)
آموزش ساخت فلزات در ویری
متریال سازی و ویژگی رفلکشن و گلاسی در فلزات
در ویدئوی فوق ویژگی رفلکشن و گلاسینز برای ساخت فلزات در پنجره متریال ادیتور موتور رندر ویری قابل مشاهده میباشد. البته مشخصه گلاسینس با رفلکت در بخش رفلکشن پنجره اسلات متریال تفاوت ساختاری و ماهوی و اشتراکهای زیرساختی قابل توجه ای با یکدیگر دارند. درواقع گلاسی یک خصوصیت خاص از رفلکت به حساب می اید و در زیرمجموعه رفلکشن قرار میگیرد و انحصارا درمورد براقیت در رفلکت متریالها میباشد، اما رفلکشن که ویژگی عام است بطورکلی به بازتاب نورها و تصاویر به معنای کلی صفت اشاره دارد. همچنین ویژگیهایی مانند IOR و فرزنل اینها دیگر خیلی خاص میشوند و اولی درباره شاخص و ضریب رفلکت مواد میباشد و دومی هم بنوعی همان ویژگی فیزیکی شاخص رفلکت مواد براق و های گلاس را بیان میکند. همچنین خصوصیات BRDF و آنیزوتروپی فلزات براق که عمدتا برای نوع و جهت براقیت و گلاسی رفلکت فلزات پولیش شده با سطح براق و دارای گلاسی بالا مورد استفاده قرار میگیرد را در این ویدئوی آموزشی با ذکر مثال برای کاربران گرامی توضیح داده ایم.
دوره آموزش تکنیکهای رندر کرونا (وارد شوید)
آموزش ساخت متریال طلا در رندر کرونا
ساخت فلزات طلایی رنگ با متریالهای موتور رندر کرونا
ویدئوی شماره یک:
ویدئوی شماره دو:
ویدئوی شماره سه:
دانلود نمونه متریالهای ساخته شده در آموزش فوق (کلیک کنید)
پسورد فایل زیپ: artist3d.ir
محتوا: فایل متریال فلزات و فلز طلا با فرمتMAT (رندر کرونا/ویری)



سه قانون مهم ساخت متریال فلز در موتورهای رندر:
۱- قراردادن تابعه دیفیوز برابر با صفر (رنگ سیاه) . اصولا فلزات از خود رنگی نداشته و بطور فیزیکال رنگهای اطراف خود در محیط را ساطع و به نوعی بازتاب میدهند. پس بنابراین برای ویژگی diffuse و رنگ پوششی متریال فلز مورد نظر میزان صفر یا همان عدم رنگ را انتخاب میکنیم.
۲- ویژگی فرزنل ior یا همان ایندکس آف رفلکشن در ساخت فلزات بسیار مهم میباشد. معمولا برای فلزهایی که براقیت زیادی دارند بالاترین میزان را انتخاب میکنیم. توجه داشته باشید که تابعه براقیت (گلاسی) با رفتار رفلکشن بعنوان صفتی کلی، تفاوت دارد. همچنین در رندر کرونا گاها عدد ior باتوجه به نوع متریال فلز به عددی بیش از ۵۰ تا ۱۰۰ هم میرسد. (ساختار ior در رندر کرونا با موتور ویری تا حدی متفاوت است)
۳- در ساخت فلزات رنگی از جمله متریال طلا برای ویژگی رفلکشن و تابعه بازتاب از رنگهای گرم کرم قهوه ای و اکر یا زرد تیره استفاده میکنیم. چراکه طبق قانون اول، فلزات ماهیتا از خود رنگی ندارند و رنگ بازتابی هست که به آنها رنگ میدهد. اکثر فلزات خنثی رنگهای نزدیک به نقره ای دارند. مانند آلومینیوم، کروم، استیل و … بنابراین برای این نوع فلزات از رنگ خاکستری (طوسی با تناژهای تیره و روشن) در رفلکشن یا مپ آن استفاده میکنیم. (در رنگهای خاکستری میزان هر سه رقم RGB برابر و مساوی میباشد. مثلا برای فلز استیل از عدد ۱۷۵،۱۷۵،۱۷۵ که نوعی خاکستری میانه است میتوان در رفلکشن استفاده کرد)
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.